Ditulis oleh;
.
-->
TQVM FOR CLICK

Wednesday, November 11, 2015

Whatsaps Scam

Erm..macam2 cara orang guna untuk menipu sekarang ni. Hari ni asyik dapat mesej ni je bila nak search internet. First dapat, dia cakap whatsaps dah expired. Perlu kemaskini.



Dia suruh kita kemaskini, lepas tu siap tunjuk masa berapa saat lagi tinggal. Tadi aku biar je masa tu bergerak, nak tau apa jadi. Tapi yang last sampai tinggal 0.001 saat je seperti gambar bawah. Tunggu juga nak tahu apa akan berlaku. Tak ada apa pun.


Bila ditekan kemaskini, dia akan keluar paparan seperti dibawah. Kalau perhatikan betul2, address kat atas tu bukannya whatsaps.com..


Ni adalah address yang menipu. Langganan wallpaper rupanya. Sengaja berselindung dari whatsapp untuk menipu pengguna. Kalau masuk saja2 kena potong bulanan.


Post a Comment