Ditulis oleh;
.
-->
TQVM FOR CLICK

Tuesday, August 23, 2016

Kursus: Demi anak didik #Pulau Pinang

Alhamdulillah dah selesai kursus..balik kena buat report kursus pula..banyak juga kerja tertangguh ni..2 minggu tinggal sekolah..huhu..start la busy balik..

Tuesday, August 9, 2016

#hari ketiga

Alhamdulillah..selesai untuk hari ini..hari ni lebih kepada pengujian kabel..
Jumpa la dengan alat2 pengukuran yang tak de di sekolah.. Contoh alat 'resistance box'.
Tadi ada buat 4 ujian iaitu Ujian Keterusan, Ujian Penebatan, Ujian pengenalan fasa dan ujian tekanan. Yang tak dapat buat di sekolah ialah ujian tekanan.. Saya rasa semua sekolah tak de alat tu.
Hari dah ambik banyak video sampai telepon pun 'hang' memori full untuk tunjuk pada pelajar.. Walaupun dorang xdpt merasa buat sdiri, tengok video pn jd la..huhu..

Monday, August 8, 2016

Kursus: Demi anak didik #Pulau Pinang#hari kedua

Alhamdulillah..habis untuk hari ini..mula 8.30 pagi dengan sarapan pagi dan terus masuk kelas..
Hari ini lebih kepada switch gear, transformer penjanaan elektrik dan pengagihan..
boleh la tengom real alat dan komponen yang masih belum ada di sekolah. Sempat juga pegang Gas Circuit Breaker dan transformer high voltage..
Ada 8 hari berkursus lagi..