Ditulis oleh;
.
-->
TQVM FOR CLICK

Thursday, November 27, 2014

Pucuk Kundang

Pucuk kundang aku panggil pucuk janggut. Sayuran ulaman yang aku jumpa di Sri Aman. Banyak juga makanan eksotik kat sini. Setakat ini belum jumpa lagi di jual di Kuching. Di Kampung aku kat Tok Uban ada pernah jumpa. Tapi tak sesegar ini. Yang jumpa dalam pagar tempat mak aku tanam sayur tu, kurus-kurus je. Sebenarnya, dia tumbuhan liar. Di Semenanjung, aku tak pernah jumpa orang makan.

Pucuk ini sedap dibuat ulam.Celur macam biasa bagi dia lembut dahulu.


Untuk buat ulam, ambik daun dan batang dia yang lembut je. Janggut dia pun boleh ambik.


Dah siap, celur macam biasa. Bagi dia lembut skit.


Mertua aku dia suka makan dengan sambal belacan ni.Homemade.


Aku macam biasa la. Budu juga la pilihan aku. Erm lagi sedap. huhu..



Tuesday, November 25, 2014

Isi waktu boring





Monday, November 24, 2014

Anak o anak






Bising duk menangis kat umah. Tengahari buta bawa pergi taman. Aku bertiga je kat taman..huhuhu..

Thursday, November 20, 2014

Monday, November 17, 2014

Rumahku Syurgaku- Cat dinding ruang tamu

Alhamdulillah, inilah hasil dapat minggu pertama cuti. Dinding ruang tamu rumah siap juga di cat walaupun ambil masa sampai 2 hari. huhu.. padahal satu dinding je, tapi sebab match kan warna cat dengan warna wall sticker tu ambil masa.

Wall Sticker tu tempah online dengan Modern Home Deco (https://www.facebook.com/profile.php?id=100003787814813&ref=br_rs). Warna hijau torkois.


Pilihan cat pula dari jenama Jepun, Nippon paint. Rasa memang puas hati tambah-tambah hasil tangan sendiri kami sekeluarga. Thanks to my wife and my son..huhu..


Selepas ni dinding mane pula mama? hehe..

Thursday, November 13, 2014

PERMOHONAN KE KOLEJ VOKASIONAL 2015

Bagi pelajar lepasan PMR yang berminat untuk memasuki Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik, permohonan untuk kemasukan sesi 2015 telah pun di buka. Permohonan boleh di buat samada secara online di http://www.moe.gov.my/  atau datang terus ke mana-mana Kolej Vokasional/Sekolah Menengah Teknik yang terdekat dengan anda untuk mengisi borang permohonan secara manual.